Corona-Virus

Corona-Virus

Wat betreft Corona virus zijn wij ook genoodzaakt om onze zorg op bepaalde vlakken aan te passen. Wij staan in nauw contact met de GGD/RIVM, de ziekenhuizen en de verloskundigen in onze regio. Wij doen er alles aan om zo veilig mogelijk kraamzorg te kunnen geven en onze LieVe baby’s, hun gezinnen en onze kraamverzorgenden te beschermen.

Samen met bovenstaande disciplines hebben wij afspraken gemaakt om zo goed mogelijk te kunnen samenwerken waarbij de veiligheid uiteraard centraal staat.

Veiligheid staat centraal

Bevalling

Bij de bevalling thuis of op de open verloskamer in het ziekenhuis o.l.v. van uw eigen verloskundige, mag uw partner aanwezig. Als u graag wil dat een derde persoon zoals een vriendin/moeder/geboortefotograaf ook aanwezig is tijdens de bevalling, overleg dit dan altijd met uw verloskundige.

Als u in het ziekenhuis gaat bevallen o.l.v. de gynaecoloog, mag uw partner aanwezig zijn. Als u graag wil dat een derde persoon zoals een vriendin/moeder/geboortefotograaf ook aanwezig is tijdens de bevalling, overleg dit dan altijd met uw gynaecoloog. Of u na de bevalling in het ziekenhuis bezoek mag ontvangen, ligt aan de regels van het ziekenhuis. Vraag dit gerust na bij uw ziekenhuis.

Bezoek in kraamperiode

De regels zijn weer verscherpt. Per 5 november 2021 mogen er max. 4 bezoekers per dag komen wanneer de kraamverzorgende aanwezig is.
Wij vragen dan wel om minimaal 1.5 meter afstand te houden van de kraamverzorgende en handen te wassen bij binnenkomst. Daarbij mag de visite geen (verkoudheids)klachten hebben. Het advies is om voorzichtig te zijn met het uitnodigen van visite en houd de coronaregels in acht, dit voor de veiligheid van uw kindje en uzelf.

Bij opname in het ziekenhuis gelden voor de kraamvisite de regels van het ziekenhuis.

Kraamzorg

Op dit moment kunnen wij al onze gezinnen volledige kraamzorg geven. Aan de start van de zorgperiode zal onze planner telefonisch aan u vragen of u of uw gezinsleden (verkoudheids)klachten hebben. Mocht dit het geval zijn zal de kraamverzorgende indien nodig meer afstand houden en bijvoorbeeld aan papa vragen om de andere kinderen in het gezin te verzorgen. Is mama verkouden? Dan zal de kraamverzorgende op verzorgingsmomenten beschermd werken.
Het spreekt voor zich dat de kraamverzorgende hygiënisch werkt, vaak haar handen wast met water en zeep, geen hand meer geeft en waar mogelijk afstand houdt.

Intakes kunnen
gewoon doorgaan

Intakes

We mogen weer op huisbezoek komen. Dat betekent wanneer uw zorgverzekeraar het vergoedt, wij weer thuis langs mogen komen voor de intake. Als u liever kiest voor beeldbellen, mag dat ook.

Hielprik en gehoortest

De hielprik en de gehoortest worden zoals normaal bij u thuis uitgevoerd rond dag 5 na de geboorte van uw baby.

Wij vragen om uw medewerking en begrip. Mocht u vragen hebben, kunt u 24/7 bellen met de LieV-lijn: 085-4866220.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Voor het actuele nieuws over het corona-virus kijkt u hier: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus. Ook kunt u bellen met het speciale telefoonnummer 0800 – 1351. Maak u zich zorgen of heeft u klachten? Neem dan contact op met uw huisarts.

rivm-corona

0800 - 1351
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram