De bevalling

Bevalling

De bevalling kan thuis of in het ziekenhuis plaatsvinden. In beide gevallen bent u bij LieV Kraamzorg Limburg in vertrouwde handen.

U staat er niet alleen voor

Thuisbevallen

Mocht u thuis bevallen, dan zullen wij uw verloskundige assisteren tijdens de bevalling. Dit kan op ieder gewenst moment of ogenblik, 24u per dag. Mochten de weeën starten of uw vliezen breken, belt u de verloskundige en LieV Kraamzorg Limburg. Wij zijn dan alvast op de hoogte dat uw bevalling gestart is en zullen stand-by staan op het moment dat uw verloskundige belt voor assistentie.

Na de bevalling zal de kraamverzorgende jullie goed in de gaten houden en regelmatig controles uitvoeren. Ook zal ze zorgen voor de eerste voeding en voorlichting en instructie. Ook op het moment dat de kraamverzorgende naar huis gaat, staat u er niet alleen voor.

VIP, Vroegtijdige Inzet Partusassisitentie

Al onze kraamverzorgenden hebben een scholing VIP gevolgd. De kraamverzorgende kan op elk door u gewenst moment, u en uw partner ondersteunen tijdens de weeën en zorgen voor een zo ontspannen mogelijke sfeer. Ook kan ze u masseren of ondersteunen bij de ademhaling. Een warme douche kan ook ontspanning bieden. Ondertussen kan ze alle benodigdheden klaar zetten voor de bevalling. Alle VIP-uren worden door de zorgverzekeraar vergoed.

Ziekenhuisbevalling o.l.v. uw eigen verloskundige

Wanneer u onder leiding van uw eigen verloskundige gaat bevallen in het ziekenhuis, zullen wij de bevalling assisteren. Wij geven bevallingsassistentie in het Sint Jans Gasthuis in Weert, het Geboortecentrum Noord Limburg (Vie Curi) in Venlo, het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en in het Pantein Ziekenhuis in Boxmeer.

24 uur per dag bereikbaar

Ziekenhuisbevalling o.l.v. de gynaecoloog

Wanneer het medisch noodzakelijk is dat u in het ziekenhuis bevalt, zullen wij de bevalling niet assisteren. Wel vinden wij het fijn om evengoed een telefoontje te ontvangen op het moment dat de bevalling zich aandient. Op het moment dat de bevalling namelijk achter de rug is en u met ontslag mag, zullen wij thuis voor u klaar staan. Geeft de gynaecoloog “groen licht” voor ontslag, belt u ons en wij zullen thuis de zorg opstarten.

Noodkraamzorg

Ook in de uren dat de kraamverzorgende er niet is tijdens de kraamperiode, staat u er niet alleen voor. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en kunnen indien nodig, ook noodkraamzorg leveren. Heeft u een vraag en wij kunnen u telefonisch niet op weg helpen, komt er een kraamverzorgende naar u toe.

LieV tip

Denk aan het rommeltelefoontje
© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram