Hoera,
zwanger!

Hoera, zwanger!

Er breekt een spannende tijd aan waarin u naast heerlijk genieten van de zwangerschap, ook veel moet regelen. Wij helpen hier graag bij en maken u wegwijs van maand tot maand.

We hebben dan ook de 9 maanden verdeeld in 4 wegwijs periodes om het zo overzichtelijk mogelijk te houden. Vooral als het jullie eerste zwangerschap is, zijn deze pagina's een handige hulp om alles goed op een rijtje te zetten. Waar moet je overal aan denken? Hoe wordt mijn kraamweek ingedeeld? Hoe zit het met je zorgverzekering? Vind je natuurlijke kraamzorg belangrijk? Dan passen wij de zorg aan op jouw wensen.

Op deze pagina zijn ook een aantal belangrijke brochures en linkjes naar websites te vinden. Ook vind je hier verdere informatie over Corona. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jullie heerlijk kunnen genieten van jullie zwangerschap.

Elke fase is weer anders

Wegwijs van maand tot maand 

Eerste 3 maanden

In de eerste 3 maanden gebeurt er al veel in je lichaam. Je baby is al volop in ontwikkeling. Het is voor de buitenwereld nog niet echt zichtbaar dat je zwanger bent. In deze periode zijn de aanmeldingen bij de verloskundige en kraamzorg.

Vertel me meer!

4 tot 6 maanden

Je baby ontwikkelt zich nu snel. Zijn gedrag lijkt steeds meer op dat van een pasgeboren baby. Voor veel vrouwen is deze periode de leukste fase van de zwangerschap. Je gaat je verdiepen in de babyuitzet en brengt de zorgverzekering op de hoogte dat je zwanger bent.
Vertel me meer!

7-8 maanden zwanger

Nog even wachten en dan kan je je kindje in je armen sluiten. De laatste loodjes kunnen wat zwaar gaan worden.
In deze periode vindt ook de intake plaats.
Vertel me meer!

Laatste weken

Het aftellen is begonnen. Je kan niet wachten om je kleintje in je armen te kunnen sluiten.
Vertel me meer!
© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram