Borstmassage

Borstmassage

U kunt uw borsten tegelijk of apart masseren. Start met het verwarmen van uw borsten.

Begin met het zacht masseren van de bovenkant van uw borst vlakbij de borstkas, met draaiende bewegingen van de vingers. Verplaats na een paar seconden uw vingers naar een stukje verder op uw borst.
Masseer zo uw hele borst, spiraalsgewijs, in de richting van de tepelhof.
Strijk met uw hand over uw borst vanaf de bovenrand van de borst tot aan de tepel, zacht roffelend met uw vingers. Ga zo uw hele borst rond.
Buig voorover en schud voorzichtig je borst een beetje heen en weer, de zwaartekracht bevordert het toeschieten van de melk.
Masseer met vlakke hand over beide tepels tegelijk, met een zacht draaiende beweging.
Plaats uw handen op uw borst, ieder aan een kant en beweeg de handen zachtjes heen en weer.
Strijk met de rug van de vingers zachtjes van de basis van de borst richting de rand van de tepel en tepelhof.

Het afkolven met de hand doet u als volgt:

Neem uw borst in de hand, ruim achter de tepel, met uw duim boven en de vingers onder de tepel in de vorm van een C. Duw de hand naar uw borstkas en druk uw duim en vingers ritmisch naar elkaar toe. (Uw vingers wrijven of glijden niet over je huid, maar blijven op hun plaats. U maakt alleen een duwende beweging.) Verplaats uw vingers rond de tepel naar een andere plaats, zodat alle melkkanaaltjes aan de beurt komen. Gebruik beide handen afwisselend om meer melkkanalen te bereiken. Het is belangrijk dat geen enkele handeling pijn doet.


LieV-Tips hoofdonderwerpen

© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram