Voeden op verzoek

Voeden op verzoek

U voedt uw baby zo vaak als hij wil. De eerste dagen voed u uw kindje minimaal 8 keer per 24 uur, maar nog beter is het om in het begin 10 tot 12 keer per 24 uur te voeden! In je baarmoeder werd uw baby door de placenta continu gevoed. Nu hij geboren is nemen uw borsten de taak van de placenta over. Het maagje van uw baby is nog erg klein. De eerste 24 uur kan er maar 5 -10 ml in; het maagje is niet groter dan een kers. Dus een paar druppels per keer zijn voldoende.

U kunt uw baby de eerste dagen beter vaak en kort laten drinken dan een keer lang. Dus niet 1x in 3 uur tijd een half uur aan de borst, maar liever 2x of 3x tien minuutjes binnen 3 uur. Let daarbij altijd op de hongersignalen die uw kindje geeft! Bied beide borsten aan. Laat uw baby drinken totdat hij zelf loslaat of niet meer effectief drinkt, wissel dan naar de andere borst. Per voeding kun u vaker dan 1x van borst wisselen als dat prettig of nodig is.


LieV-Tips hoofdonderwerpen

Zoeken in LieV-Tips
© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram