Oogjes, oortjes, neusje schoonmaken

Oogjes, oortjes, neusje schoonmaken

Maak de oogjes van uw baby schoon door van de buitenste ooghoek naar de binnenste ooghoek te vegen; dit is dus richting de neus. Gebruik een vochtig watje hiervoor en gebruik voor het andere oogje weer een nieuw watje.

De oortjes hoeft u in principe niet schoon te maken. Oorsmeer biedt namelijk een natuurlijke bescherming aan het trommelvlies en helpt infecties voorkomen. De buitenkant van de oortjes en de oorschelp kunt u wel schoonmaken. Gebruik hiervoor een vochtig opgerold watje. Met het gebruik van wattenstaafjes in het oortje loopt u het risico een infectie te veroorzaken.

U kunt het neusje van de baby schoonmaken door een opgerold vochtig watje voorzichtig in het neusje te doen om vuil dat u kunt zien weg te vegen. Met een neuszuigertje kunt u het neusje snel beschadigen en daarom wordt dit afgeraden.


LieV-Tips hoofdonderwerpen

Zoeken in LieV-Tips
© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram