Misselijk/spugen

 • Soms kan de baby tijdens het slikken of door teruggave van vruchtwater het benauwd krijgen. Raak niet in paniek maar houdt uw baby rechtop en wrijf zachtjes over de rug.

  Misselijk/spugen

  Uw baby kan tijdens de bevalling vruchtwater binnen hebben gekregen, waardoor hij wat misselijk kan zijn. Als dat zo is, maak dan met een gaasje het mondje vrij, leg uw baby met de buik op uw onderarm met het hoofdje omlaag en streel rustig over het ruggetje. Onder toezicht kunt u de baby ook op zijn zij leggen. Soms kan de baby tijdens het slikken of door teruggave van vruchtwater het benauwd krijgen. Raak niet in paniek maar houdt uw baby rechtop en wrijf zachtjes over de rug.

  Mocht dit niet helpen, leg de baby dan voorover op zijn buikje en wrijf krachtig over de rug naar de nek. Als het nodig is, kunt u uw baby ook een krachtige tik onder de voetjes geven. De baby kan dan gaan huilen en spuugt dan het slijm uit of slikt het weer in. Mocht er nog slijm in het mondje zitten, kunt u dit verwijderen met een gaasje.


  LieV-Tips hoofdonderwerpen

  Zoeken in LieV-Tips
  © 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
  Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
  arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram