Weetje...

 • Zorg voor rust, regelmaat en eenduidigheid. Stel uw baby gereduceerd bloot aan prikkels (geluid, fel licht e.d.)

  Weetje...

  “Onder invloed van hormonale veranderingen produceren uw borsten toch melk. Om dit zoveel mogelijk te beperken kunt u (ook ’s nachts) een stevige BH aantrekken. Houd ook tijdens het douchen uw BH aan en richt de douchestraal niet op uw borsten, dit stimuleert de melkproductie”.

  “Een voeding is een belangrijk moment voor interactie met uw baby. Huid-op-huid contact, het oogcontact, het praten met uw kindje, het genieten samen, draagt bij aan een goede hechting. Voeden is niet iets dat u even tussendoor doet of vaak aan anderen overlaat”.

  “Forceer uw baby niet om de fles leeg te drinken, door de speen in het mondje te draaien of te bewegen. Hierdoor drinkt hij meer dan goed voor hem is. Overvoeding kan leiden tot buikkrampjes, spugen en natuurlijk overgewicht”.

  “Melkpoeder is niet steriel, maak de voeding op een hygiënische manier klaar, zodat de kans op besmetting met de bacterie E. Sakazakii verkleind wordt”.


  LieV-Tips hoofdonderwerpen

  Zoeken in LieV-Tips
  © 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
  Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
  arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram