Aanleggen

Aanleggen

U kunt uw baby in verschillende houdingen aanleggen. Welke houding u ook kiest, uw kindje moet altijd aanhappen met zijn mondje wijd open. Het is belangrijk dat hij zoveel mogelijk borstweefsel in de mond neemt en niet alleen de tepel. Dit is belangrijk voor jullie beiden, want als uw kindje een grote hap neemt dan drukt hij zijn kinnetje in uw borst, hij kan de tepel goed ver in zijn mondje aanzuigen, zodat de tepel niet klem komt te zitten en kapot kan schuren. Uw kindje kan een goed vacuüm creëren en krachtig zuigen, waardoor de voeding goed op gang komt en het voeden niet pijnlijk is.

Het beste is om uw tepel in de richting van het neusje van uw baby te laten wijzen voordat hij hapt. Dit stimuleert uw kindje om zijn mondje wijd open te doen en een grote hap te nemen. Op deze manier komt het neusje mooi vrij te liggen en masseert het kinnetje uw borst.

Houd uw baby met zijn buikje naar jouw buik gericht en lekker dicht tegen u aan. Zo blijft zijn hoofd in een lijn met zijn ruggetje en kan hij ontspannen liggen en goed slikken.


LieV-Tips hoofdonderwerpen

Zoeken in LieV-Tips
© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram