Borstcompressie

Borstcompressie

Borstcompressie zorgt ervoor dat de baby langer effectief aan de borst blijft drinken en meer en calorierijkere melk binnenkrijgt. U neemt de borst waaraan de baby drinkt in de hand, duim aan de ene kant, vingers aan de andere kant. Zolang de baby goed drinkt (kaakjes gaan goed op en neer) doe u niks. Zodra de baby niet meer actief drinkt (slikt nauwelijks of niet meer) beweeg u uw duim en vingers naar elkaar toe en houd dit vast. Door deze druk (compressie) gaat de melk weer beter stromen en zal de baby actiever gaan drinken. Zodra de baby niet meer actief drinkt laat u de borst los.

Gaat de baby vervolgens weer actief drinken, wacht u tot hij daarmee klaar is. Daarna verplaatst u de greep om uw borst en drukt de borst weer stevig in en houd die druk weer vast. Als de baby niet meer tot actief drinken te stimuleren is geef u uw andere borst en doet u daarbij hetzelfde. Druk niet zo hard dat de compressie pijn doet. De doorgeschoven houding leent zich hier heel goed voor omdat u dan 1 hand vrij heeft.


LieV-Tips hoofdonderwerpen

Zoeken in LieV-Tips
© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram