Fopspeen

Fopspeen

Een fopspeen wordt vaak gebruikt om een onrustige baby weer rustig te krijgen. Dit lijkt een hele handige manier, maar er zitten verschillende nadelen aan:

Zuigen op een fopspeen is heel erg vermoeiend, hierdoor zal de baby energie verliezen. Wanneer de baby op de fopspeen zuigt zal hij dus vermoeid raken van de fopspeen en niet meer genoeg energie hebben om goed aan de borst te drinken.

De hongersignalen zijn niet meer te zien en hierdoor mist u de vraag om een voeding. Het vraagen aanbod systeem wordt dus verstoord en u gaat mindermelk maken. Als de baby aangeeft dat hij wil drinken, wordt hij aangelegd. Wanneer u in plaats daarvan de fopspeen aanbiedt zal de baby geen melk krijgen en de borst ook geen melk maken.

Als de borstvoeding goed op gang is, en de moeder en de baby goed gewend zijn aan elkaar, dan is het geen probleem om het kindje na de voeding een speentje te geven.


LieV-Tips hoofdonderwerpen

Zoeken in LieV-Tips
© 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram