Emoties en verwerken van de bevalling

 • Praat veel over de bevalling, dit bevorderd de verwerking

  Emoties en verwerken van de bevalling

  Een bevalling is een ingrijpende gebeurtenis. De spanning rondom de geboorte moet zich ook weer ontladen, de nacht die er meestal overgeslagen wordt is uiteraard ook niet helpend in deze situatie. De periode na de geboorte staat ook nog eens bol van nieuwe ervaringen en emoties.

  Het ouder worden is prachtig , maar ook ingrijpend. Je dagindeling is niet meer hetzelfde er is een totaal nieuw ritme die de baby vaak bepaald. Je kunt je de gelukkigste ouder voelen, maar ook een gevoel van somberheid en neerslachtig kan voorkomen. De veranderingen in de hormoonhuishouding veroorzaken het gevoel dat je emotioneel niet in balans bent. Dit heeft uiteraard veel invloed op je psychische gesteldheid.

  Rust is erg belangrijk in deze periode. Probeer elke dag even te rusten, ook na de kraamperiode blijft het slim om bij te tanken wanneer het lichaam dit aangeeft. De eerste twee weken na de bevalling zijn de kraamtranen niet vreemd. Als er na een week of twee nog neerslachtige gevoelens zijn is het raadzaam om te overleggen met de Huisarts.


  LieV-Tips hoofdonderwerpen

  Zoeken in LieV-Tips
  © 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
  Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
  arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram