Na een keizersnede

 • Het advies om na een keizersnede 2 weken niet auto te rijden

  De kraamperiode na een keizersnede

  Na een keizersnede

  De kraamperiode na een keizersnede vraagt een andere aanpak dan na een natuurlijke bevalling. Na een keizersnede veroorzaakt de wond in de buikwand vaak pijn. Naast pijn is vermoeidheid een veel gehoorde klacht. Bij thuiskomst is het belangrijk om te rusten maar ook om te bewegen ter voorkoming van trombose.

  Als een keizersnede onverwachts heeft plaatsgevonden, is dat meestal extra emotioneel. Om ongemak en pijn zoveel mogelijk te voorkomen, zal de kraamverzorgende, in overleg met u en de verloskundige, de zorg voor u en uw baby zoveel mogelijk aanpassen aan uw persoonlijke situatie. Hierbij zijn eventuele meegekregen instructies vanuit het ziekenhuis leidend. Vanwege de buikwond is het ook belangrijk om de eerste 6 weken niet zwaar te tillen. Hulp in de huishouding kan daarom de eerste weken prettig zijn.


  LieV-Tips hoofdonderwerpen

  Zoeken in LieV-Tips
  © 2023 - LieV Kraamzorg Limburg
  Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
  arrow-down-circlearrow-left-circlearrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram